Meet het welbevinden van je medewerkers

In veel organisaties en bedrijven veranderde de manier van werken de afgelopen maanden drastisch. De overgang naar het ‘nieuwe normaal’ lijkt hiermee ingezet. Hoe gaan jouw medewerkers of collega’s daarmee om? Hoe voelen ze zich daarbij? En hoe verzamel je feedback-die-ertoe-doet om iedereen mee te krijgen in deze transitie?

people

Rakontado...

…is er voor organisaties, overheden en bedrijven om voeling te houden met het welbevinden van je medewerkers. Het is een vlotte methode en ondersteunende tool die jullie in staat stelt om op een snelle, slimme en verhalende manier inzicht te verwerven over het welbevinden van je medewerkers. Dit in tegenstelling tot traditionele enquêtes waar de ervaring die aan de basis ligt van de feedback vaak verloren gaat, en waar het invullen een opgave is.

Hoe werkt het?

De methodiek achter Rakontado is gebaseerd op de filosofie van SenseMaker. Je verzamelt ervaringen van je medewerkers die daarna een set vragen over hun verhaal beantwoorden. Die antwoorden worden omgezet in trends en patronen omtrent het welbevinden van je werknemers. Via een gebruiksvriendelijk dashboard kan je deze trends verkennen en beter begrijpen. De trends én de verhalen zijn het startpunt om samen na te denken over wat beter kan.

We tonen de cijfers, maar ook de verhalen achter de cijfers!

  • 1 Intake. We introduceren je in de verhalende methodiek achter Rakontado. Samen denken we na over hoe we Rakontado kunnen afstemmen op je organisatie of bedrijf. Welke aspecten rond welbevinden wil je beter begrijpen? Wat is de beste manier om de verhalen te verzamelen? Hoe kunnen we het best aansluiten bij bestaande organisatiedynamieken? Je kan Rakontado gebruiken om eenmalig te luisteren naar je medewerkers, of om een continue vinger aan de pols te houden rond het welbevinden van je medewerkers.
  • 2 Set-up. Wij gaan aan de slag en maken de tool om verhalen te sprokkelen op korte termijn operationeel voor jouw organisatie of bedrijf. Daarnaast zorgen we voor een dashboard dat alle informatie gebruiksvriendelijk weergeeft.
  • 3 Verhalen sprokkelen. Jij vraagt jouw medewerkers om hun verhaal te delen. Dat kan eenvoudigweg door een link te verspreiden, of door binnen je organisatie een groep mensen op te leiden om met hun collega’s in gesprek te gaan, of via een interactieve webinar formule.
  • 4 Verhalen laten spreken. We bespreken samen de trends en patronen over het welbevinden van je werknemers. We helpen je om de resultaten te lezen en de belangrijkste conclusies en inzichten scherp te stellen, zodat je er verder mee aan de slag kan.
  • 5 Betekenis maken. Samen met (een deel van) je medewerkers gaan we dieper in op de trends en wat die betekenen voor je organisatie of bedrijf. Zo worden de trends en de verhalen het startpunt om te versterken wat al goed loopt of bepaalde pijnpunten aan te pakken.

Uniek partnerschap

Voor Rakontado gingen we een partnerschap aan met Voices That Count.

Voices That Count ontwikkelt narratieve methodieken voor nieuwsgierige overheden, organisaties en bedrijven die snel zicht willen krijgen in wat er leeft bij burgers, werknemers of doelgroepen. Hun methodieken om grootschalig te luisteren en sociale impact te meten met verhalen worden reeds meerdere jaren wereldwijd ingezet om het moeilijk meetbare in kaart te brengen.

Logo Voices that count

Luisteren

Je verzamelt ervaringen en verhalen van je medewerkers die daarna een set vragen over hun verhaal beantwoorden.
collector

Leren

Antwoorden worden omgezet in trends en patronen omtrent het welbevinden van je werknemers. Via een gebruiksvriendelijk dashboard kan je deze trends verkennen en beter begrijpen. Je kan ook filteren op organisatieparameters en de bijhorende verhalen onmiddellijk raadplegen.
We tonen de cijfers maar ook de verhalen achter de cijfers!
dashboard

Actie

De trends én de verhalen zijn het startpunt om beter te begrijpen wat er leeft in je organisatie en hoe je je organisatie sterker kan maken van binnenuit.
action

Iets voor jouw organisatie?

We werken heel graag op maat en maken graag tijd om te bespreken hoe Rakontado kan passen in jouw organisatie of bedrijf.

Naast een traject op maat, bieden we ook een standaardtraject van 1 tot 2 maanden aan. Dit kan vanaf 7.500 euro.

Wij bekijken het graag met jou!

Laat je gegevens hier achter en we contacteren je zo snel mogelijk.

Address
Diestsevest 32/0c
3000, Leuven
Connect with us